суббота, 8 января 2011 г.

Оренда будинку на новий рік

З наближенням святкування Нового року, завжди приходять радісні клопоти, але вони можуть бути дещо затьмарені, якщо Ви плануєте провести свята не вдома, а, приміром, орендувати домок за містом. Близькість природи, усамітнення від міської суєти і затишна обстановка в преміленьком заміському особняку коштуватимуть недешево. Новорічні розцінки сьогоднішнього дня можуть не переляку тільки хіба що найзавзятіших наймачів - тих, хто щороку стосується даного питання і знає напевно, що орендувати єврокотедж під корпоративки і грандіозні свята - досить дорогий бізнес. Ну а якщо Ви новачок у цій справі і бажаєте погуляти на лоні природи з близькими друзями, то, швидше за все, ви все ж відмовтесь від цієї ідеї і почнете підбирати собі варіант подешевше.

Відразу скажемо, що ріелтери, які займаються здачею дорогих будинків у передмісті під свята і вечірки, дуже неохоче діляться будь-який, інформації, так само і за ціною про пропоновані об'єктах, пояснюючи це тим, що будь яка озвучена цифра або фраза може пошкодити даного ринку і відлякати потенційних клієнтів. Хоча, потрібно відзначити, що дані висновки легко оскаржуються тим, що потенційні клієнти з легкістю можуть зателефонувати за кількома варіантами і самі зрозуміють, скільки коштує не сьогоднішній день погуляти пару днів у чужих, з багатим оздобленням будинках.

Приступимо, якщо Ви проштудіруете газети та журнали з пропозиціями оренди дач, то, перше, швидко зрозумієте, що вибір насправді не так вже й великий. Друге, ціни оренди на добу в $ 500-700 - це зовсім ще не пропозиції на Новий рік. Справжня ціна буде, коли ви помножите дані цифри на 3. Що ж мається? Вільний поки ще котедж в три поверхи на Софіївській Борщагівці (7 спалень, сауна, побутова техніка, дизайнерський ремонт), ціна - $ 1500 за одну добу. За такою ж ціною є кілька пропозицій і в Броварському районі. Трохи менший за площею будинок у Хотянівці (Вишгородський р-н), але там є басейн і сауна в будинку, до того ж, є озеро і фонтан на вулиці, ціна $ 1300 на добу. Але скажемо, що подібні лояльні ціни на увазі бажання власників будинку здати його хоча б на пару діб. На Осокорках у Києві навряд вам попадеться будиночок за ціною нижче $ 3 тис. на добу.

Власниця одного з здаються в даному районі котеджів, зізналася, що новорічний ажіотаж вже трохи заспокоївся, і всі її сусіди прибудували свої розкішні будинки на свята. До всього іншого торг з господинею котеджу виявився недоречний. Вона сказала: «Немає сенсу здавати його менше, ніж за $ 3 тис. Сьогодні - $ 3 тис., у грудні вже буде $ 4 тис. У минулому році я здала свій на Новий рік за $ 3,5 тис. Ну а якщо не здам, сама тут відсвяткую ». Але потім власниця, звичайно сказала, що якщо не з'являться клієнти ближче до свят, то вона можливо трохи знизить ціну, але це стосується лише постійних клієнтів. Знижку Вам зроблять тільки тоді - якщо Ви підпишіть договір оренди не на одну добу. Наприклад, першу добу $ 3 тис., другу добу вже $ 2 тис., а за треті - $ 1,5 тис. Але навіть за такої лояльності, не всім це по кишені.

Як не здавалося б дивним, якщо на біржі продажу нерухомості ціна будинку безпосередньо залежить від розташування будинку (що ближче до Києва, тим дорожче), то на ринку оренди на добу дане правило може і не спрацювати. Наведемо приклад, сьогодні будинок, що знаходиться в 100 км від Києва, в Переяслав-Хмельницькому районі, здають на свята за $ 7 тис. на добу. Чому така ціна? Всьому виною первозданна природа. Ріелтер здивований: «Як ви думаєте може здаватися дешево можливість нехай ненадовго опинитися в особняку, де протягом кілометра навколо немає жодного будинку, в лісі, де бігають лосі і дивовижний вигляд на Канівське водосховище. До всього іншого, є всі комунікації і зручності ». За елітний відпочинок і сплачується за вищим розрядом.

І все-ж якщо Ваше бажання зустріти Новий рік поза повсякденних стін, Вас двоє-троє, не більше, і ви можете закрити очі на відсутність банкетного залу, більярду або озера, то при бажанні можна знайти дуже непоганий варіант до $ 500. Але подібних пропозицій дуже мало, і «йдуть» вони блискавично. Найдешевший варіант на сьогодні - це маленький будиночок (30 кв. М) недалеко від Броварів в мальовничому місці (з гарним ремонтом, мангалом, теплими підлогами і є навіть ополонку). На 2-3 людини і власники хочуть за нього $ 120 / добу, торг недоречний.

Обмежена кількість пропозицій оренди дорогих котеджів пояснюється тим, що даним бізнесом займається обмежене коло людей ось вже протягом кількох років, і він не змінюється. Охочих приєднатися до рядів подібних ріелтерів не так вже й багато, через острах за свої розкішні будинки. Один з ріелтерів ділиться з нами: «Пропозицій розкішних будинків в добову оренду зовсім небагато, через специфіку даного бізнесу. Присутність сторонніх серед розкоші та краси здатне зло пожартувати над власниками. Не кожен господар на це згоден. Тому й так дорого ».

Якщо Ви будете договорювати безпосередньо з власником, заощадите чималі гроші. Ріелтерські комісійні при угоді, зазвичай, дорівнюють 50% від ціни за першу добу. З деякими ріелтерами можна сторгуватися і за 30-40%. У договорі, крім ціни, буде написано кількість осіб, які будуть присутні в будинку, ну і строки виїзду з нього. Якщо Ви забронюєте будинок сьогодні, то навряд чи що-небудь перешкодить Вам в'їхати в нього напередодні Нового року. Власники будинків сильно дорожать своєю репутацією, і вони не бажають скандалів і огласок. А якщо раптом, хтось і ризикне обдурити клієнта, то це стане його останнім досвідом роботи на даному ринку.

0 коммент.:

Отправить комментарий