вторник, 8 февраля 2011 г.

У Китаї побудують копію найвищої будівлі в світі

У Китаї побудують копію найвищої будівлі в світі
«Висотка», створена за образом і подобою хмарочоса “Бурдж Халіфа» в Дубаї, розташується в Шанхаї. Витрати на її будівництво складуть порядку $ 1,3 млрд.

За даними арабського новинного каналу Al Arabiya, в будівництві вежі візьмуть участь компанії з Саудівської Аравії. Термін здачі об’єкта в експлуатацію не називається. Однак відомо, що до його складу увійде семизірковий готель.

Крім того, не уточнюється, яка саме саудівська компанія буде брати участь у реалізації проекту. Справа в тому, що в самому королівстві планується будівництво хмарочоса висотою 1 кілометр під назвою Kingdom Tower. Будівля налічуватиме більше 200 поверхів і після завершення будівництва обжене нинішнього рекордсмена «Бурдж Халіфа» (828 метрів, 160 поверхів).

Будівництво хмарочоса “Бурдж Халіфа» обійшлося в $ 1,5 млрд і зайняло близько п’яти років. Перші 37 з його 160 поверхів зайняв готель, на 63 поверхах розмістилися 700 елітних апартаментів, а інший простір було віддано під офісні приміщення. Енергетичні потреби будівлі забезпечуються за рахунок гігантської вітряної турбіни і системи сонячних батарей.

Нещодавно в Шанхаї було закінчено зведення вежі Canton Tower, висота якої склала 600 метрів. Очікується, що в 2014 році це досягнення буде побито 121-поверховим хмарочосом.

Відзначимо також, що в даний час в Китаї завершується будівництво найдовшого надводного моста в світі. Спорудження протяжністю 36,5 кілометрів з’єднає центральні райони портового міста Циндао з передмістям Хуаньдао.
Джерело: Prian.ru

0 коммент.:

Отправить комментарий