вторник, 8 февраля 2011 г.

Іспанські девелопери будуть торгувати собі у збиток

Іспанські девелопери будуть торгувати собі у збиток
Забудовники платили занадто високу ціну за купівлю земельних ділянок, на яких будували свої об’єкти, і тепер повинні заплатити за цю помилку, говориться у звіті оцінної компанії Sociedad de Tasación (ST).

На думку фахівців компанії, в 2011 році девелоперам доведеться знизити ціни і продавати свої об’єкти в збиток, якщо вони хочуть ліквідувати надлишок пропозиції і повернутися в будівельний бізнес.

Дані про кількість непроданих об’єктів на іспанському ринку нерухомості різняться. За неофіційною статистикою, понад мільйон будинків в Іспанії не можуть знайти господарів. Іспанська союз підприємців Seopan спростовує ці цифри, заявляючи, що кількість непроданих об’єктів, що належать девелоперам і банкам, перебільшено і правильніше говорити про 350 тисяч. У той же час, уряд Іспанії заявляє про 730 тисячах непроданих будинків.

Під час буму на ринку нерухомості Іспанії на частку вартості земельної ділянки припадало 50% від загальної ціни побудованого об’єкта, в порівнянні з 30% у докризові роки, повідомляє Spanish Property Insight.

Як зазначає один із провідних тематичних порталів Іспанії Idealista.com, майже 80% власників (близько 26 тис. осіб) зменшили вартість виставленого на продаж житла. Незважаючи на це, іспанську нерухомість все ще важко реалізувати. Тільки в Пальма-де-Майорці пустують 15 тис. нових будинків, на Балеарських островах – 45 тис.

Експерти припускають, що падіння цін на іспанську нерухомість продовжиться протягом найближчих двох років.
Джерело: Prian.ru

Огненное животное саламандра расскажет вам все о стихии огня с древних времен до современности на сайте “Саламандра”.

0 коммент.:

Отправить комментарий