понедельник, 16 апреля 2012 г.

Дешеве житло будувати не будуть

Дешеве житло будувати не будуть 

  Житло, будівництво якого обійдеться в 500 доларів за квадратний метр, найближчим часом в Україну будувати не будуть. Таку думку висловив керівник комітету АСН інформаційних технологій, аналітики та МЛС Едуард Бразас
  "Зараз ціни на нерухомість адекватні, є попит. Найбільш затребуване житло коштує близько 8-12 тис. грн за метр квадратний. На заяви Минрегиона про те, що вони готові будувати квадратний метр за 500 доларів, я запитав Парцхаладзе:" будувати ви готові, а продавати? ". Він відповів, що будуть продавати за ринковою ціною. Не будуть будувати дешевше, поки в країні не відбудеться будівельний бум. Найближчим часом цього не буде", - зазначив Е. Бразас.
  Експерт зазначив, що стабільність ринку залежить від стабільності валютних показників і політичної складової.
  Нагадаємо також, Едуард Бразас розповів, що квадратний метр житлової площі квартир в столиці коштує 1860 доларів.
  "Щодо житлової нерухомості в Києві, то ціни знаходяться в межах статистичної похибки, 1,5% по Києву - це не коливання. Квадратний метр у Києві коштує 1860 дол В обласних центрах ця цифра становить 1100 - 1200 дол / м . кв. При оцінці квартир я рекомендує не орієнтуватися на ці ціни, а найняти ріелтора ", - сказав він.
  Експерт зазначив, що на даний момент конкретну суму, яка була б єдиною для всіх квартир, назвати не можу. Адже сьогодні немає загальної бази даних угод за цінами, на яку можна було б орієнтуватися.

0 коммент.:

Отправить комментарий